diumenge, 9 de novembre del 2008

DESCOBRINT ELS VOLCANS DE LA GARROTXA

La zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la Península Ibèrica i avui, el dia convidava a perdre’s per ella.
El propòsit era anar al volcà de Sta. Margarida que té uns 700 m. d’altitud i és un dels volcans més antics de la Garrotxa .
M’endinso per un indret i desprès de caminar uns 300 m. trobo un desviament a la dreta i més enllà uns castanyers impressionants. Tot seguit, una pujada bastant costeruda i desprès una baixada, em portaran fins al cràter del volcà.
Gaudir dels prats del cràter on es troba l’ermita romana de Sta. Margarida de la Cot és excepcional. El seu perímetre és de 2000 m. i la veritat és que sembla increïble pensar que, fa 11.000 anys el volcà estava en actiu.
L’entorn del cràter està cobert per boscos on s’hi poden trobar infinitats de caminets i no me n’estic de poder perdre’m per algun d’ells.Evidentment, no és el primer cop que pujo al volcà de Sta. Margarida (per motius de feina, havia estat altres vegades) però, si que és el primer cop que el gaudeixo de veritat.

6 comentaris:

gerardeli ha dit...

Molt boniques les fotos. I la model encara més!!!

gerardeli ha dit...

Per cert: molt xulu el test visual. La gent que inventa aquestes coses, no té res més a fer o és que s'hi dediquen?
D'on l'has tret, el test? N'hi ha d'altres tipus?

GAIA ha dit...

Però ho has pogut llegir?

gerardeli ha dit...

Dona, allunyant-te, arriba un moment que sí que es llegeix... Tu no?

gerardeli ha dit...

Veig que has renovat algunes fotos...l'última sembla la d'un aplec, no?

GAIA ha dit...

La darrera foto que he posat és del cràter del volcà però, fotografiat des de lluny.