diumenge, 21 de desembre del 2008

VOLUNTARIS A LA MARATÓ

Treballo a la Cooperativa de la Fageda que té com a finalitat la integració sociolaboral de persones que pateixen discapacitat psíquica o trastorns mentals. La recaptació que s’obtindria a la Marató seria emprada per a les investigacions de les malalties mentals greus i vaig pensar que seria bo aportar el meu gra de sorra. Qui no té algun conegut, amic o familiar que pateixi depressió, ansietat, esquizofrènia...?
El 14 de desembre, tres companys de feina i jo vam anar com a voluntaris de la Marató a l’Auditori de Girona, una de les sis seus que havien repartides per tot Catalunya.
Quan vàrem arribar ens van donar, a cadascun, la tarja acreditativa i els voluntaris de protocol ens van aclarir els possibles dubtes que poguéssim tenir. Seguidament ens van dirigir a la zona d’àpats i tot i que era molt aviat per sopar, no vam fer cap lleig als plats que anaven portant a la taula.
Havien nou tasques de voluntaris: guarda-roba, servei d’àpats, servei d’ordre, protocol, telefonistes, caps de taula, runners, validadors i verificadors.
Cap a les 19:30 va començar la nostra: de telefonistes. A cadascun de nosaltres se’ns va assignar un lloc i un cop asseguts vam començar a rebre un munt de trucades d’arreu de Catalunya per fer donatius.
Més de 2.700 voluntaris van atendre les milers de trucades dels donants a través de 934 línies d’atenció telefònica instal·lades en 6 seus i al final de la jornada es va fer una recaptació de 5.837.095 euros
Estem en crisi però moltes persones encara creiem en la solidaritat i Catalunya, un any més, ho ha demostrat!
L’experiència d’anar com a voluntaris a la Marató de TV3 ha estat immillorable!

Qui ho prova, repeteix!

3 comentaris:

gerardeli ha dit...

Jo també hi vaig anar i puc assegurar-vos que val la pena: saber que estàs fent alguna cosa per què algú en surti beneficiat és molt gratificant. Sobretot quan aquest algú tant ho necessita....

MIA ha dit...

hola, esteu molt macos agafant les trucades, va estar molt be la marato jo la vaig seguir tota per la tv però no us vaig veure en cap moment, felicitats guapos!!!

GAIA ha dit...

L'any que ve has de venir de voluntaria!