dissabte, 14 de març del 2009

COM T'AGRADA UN BLOG?

Com t’agrada un blog?

Clars? Obscurs? Recarregats? Amb fotos? Senzills? Apagats? Colorats? Amb música? Amb vídeos? Amb moviment? Amb fons d’imatges? Amb eines? Suaus? Grotescs? Amb eines útils (o potser inútils)?...

Alguns bloggers duran mesos, fins i tot anys amb el mateix disseny, sense fer cap canvi. Serà perquè des de el principi sabien perfectament el que volien o, potser, perquè els hi costa el canvi, arriscar-se i provar?
Particularment m’agrada investigar, tafanejar i experimentar amb alguns dels trucs que ens ofereix Blogger doncs, canviar, de tant en tant, alguna petita cosa del teu blog et fa sortir de la rutina. No sé.....potser he de passar la fase del Blogger novell que no para de fer-ho.
Per un altre banda, crec que el problema de canviar sovint de plantilles fa que el nostre blog perdi personalitat i el lector no es pugui identificar amb ell i, si sempre li canviem la imatge, és més difícil de que es creï un llaç de connexió.
Al principi, m’agradaven els blogs amb plantilles fosques, imatges de fons i música però, desprès em vaig adonar que no eren precisament fàcils de llegir. Ara, em decanto per les plantilles amb fons pàl·lids, més senzilles i llegibles.
Un cop t’has ficat en aquest món, t’adones de que ha d’haver-hi una dedicació plena doncs, l’important a part del disseny és un bon contingut i una publicació freqüent (a vegades difícil)

De totes maneres, el blog és molt personal i cadascú te el que vol i com vol.
“Contra gustos no hi ha res escrit”

19 comentaris:

zel ha dit...

Jo, com que dec ser un cul de mal seient, vaig fent canvis...

gerardeli ha dit...

A mi també m'agrada anar canviant, sempre dins d'una mateixa línia. Petits canvis, o bé amb elements recentment descoberts, o bé amb parts que no t'acaben de convèncer. Un blog, en si mateix, ja implica canvis constants de contingut.
Jo, a casa, faig igual: de tant en tant canvio la distribució d'alguna habitació. És com estrenar-la de nou.
Nosaltres mateixos canviem constantment: ens enriquim com a persones, o simplement canviem "l'aparador".

MIA ha dit...

hola, jo també m'agrada el canvi, com aquell qui canvia la decoració de la casa, és que sino és molt aborrit. abraçada. mia

MARTELL DE REUS ha dit...

Pel meu blog he triat un color de fons més aviat fosc, el motiu és que no sé on vaig sentir que les pantalles clares cosnumeixen més electricitat que les de tons foscos i com que el blog rep centenars de visites diàries, suposo que he contribuit de manera descissiva a reduir la quantiat d'emissions de CO2 a l'atmosfera

Agnès Setrill. ha dit...

Doncs jo que soc indecisa per la decoració, he d'estar molt inspirada per canviar alguna cosa.

Generalment la diversitat que hi ha m'agrada, el que no m'agrada és quan estan molt carregats de coses.

Patrícia Montañés ha dit...

Jo vaig agafar una plantilla que vaig veure que m'agradava i així s'ha quedat. De moment estic contenta amb els colors foscos i totes aquestes coses que té el meu blog. De fet, em sembla que no m'ho vaig plantejar gaire i va ser com una decisió automàtica. Un petó i moltes gràcies per passar per el blog Jocs de nens!

Anònim ha dit...

Martell de reus: Això de que les plantilles clares consumeixen més electricitat serà veritat?
El que si se és que una plantilla fosca si no tens la llum encesa és més fàcil de llegir-la.

Eli ha dit...

Hola gràcies pel comentari. Sigues benvinguda a casa meva, pots venir sempre que vulguis...
Ai, els blogs, és difícil escollir, perque tots tenen el seu què, i la seva identitat...
Així que menys els que parlen de política, la resta m'agraden tots!!!
Una abraçada

rebaixes ha dit...

Celebro que m'hagis trobat. Allà t'he contestat algunes coses que preguntes, si en vols més, estic a la teva disposició.
Falten pocs dies que farà un any vaig entrar a la xarxa. No se aquell dia si ho explicaré, però si que moltes persones em varen aconsellar que no hi entrés que no me'n sortiria.
Els que no anem a fer-nos propaganda, per que rera hi ha l'impuls de quelcom que donem a conèixer per vendre després, tenim molt d'alcançat.
Jo en tinc un amb poesia,fetes al dia o d'almacenades, altre de coses curtetes,prose, un de coses del meu poble, en fi no em ve d'un, ara tenir-ho ple cada dia, és difícil.
Tinc 78 anys hi aprofito hores aquí.M'hi trobo bé. La gent que he trobat em tracten amb espledidès... I accepto el que em diuen.
D'informàtica, zero. Busco, busco fins que trobo el que vull o em sembla que pot anar bé i aleshores ve la dificultat, l'anglés - vaig provant i endavant, si puc.-// M'agradat el teu post. Molt complert. ja ens coneixem una mica. Gràcies per tot.Anton.

Thera ha dit...

Mira, a mi un blog m'agrada quan m'agrada... Vull dir, quan em transmet personalitat, intencionalitat. Més que si clars o obscurs,... Hi ha blogs molt originals, que defineixen a un en una línea molt concreta. No sé si m'explico,... Em fixo força en com s'ha estructurat, el tipus de fotografies, il.lustracions,... I la tematica quan és sincera. Es perceb!

Per altra banda, jo que com molt bé dius, sóc de la tipologia 'novella' i estic a les baceroles de tot això, jo ara probo i miro i comparo i descobreixo un munt de coses cada dia.

Per cert, felicitats pel teu blog!

Garbí24 ha dit...

No soc partidari de grans canvis , però si petits matisos de tant en tant . Dedicació molta , escrits quant surten , mai per obligació sino t'acabes cremant . Escriure es un petit plaer , però llegir els altres també es molt gratificant i sempre s'aprén alguna cosa.

Anònim ha dit...

Eli: Els que parlen de política se'm fan feixucs perquè no entenc res de política.

Rebaixes: Qui et va aconsellar que no entressis a la xarxa no et devia conèixer bé. Veig que te'n surts molt bé

Thera: Gràcies. Comentaris com aquests et fan seguir endavant.

Garbi24: Tens raó. Llegir als altres també és molt gratificant

SERGIBR ha dit...

Que regalin drogues mega dures.

Dan ha dit...

Doncs jo gairebé no l'he tocat des del començament. tenia clar que volia una estructura senzilla i la mes senzilla s'ha quedat.
Tal com dius "Contra gustos no hi ha res escrit"
(encara que la meva avia sempre afegia "pero hay gustos que merecen palos!")
:-D

gerardeli ha dit...

A mi els blogs m'agraden nets. Vull dir: amb fons d'un sol color, millor amples que estrets i de lletra una mica grossa (sense passar-se). Ah, i el color del fons tampoc ha de ser massa fosc.
Els escrits tampoc m'agraden massa llargs, i si hi ha alguna imatge o vídeo que reforcin la informació, millor que millor.
No m'agraden els blogs de política i prefereixo els que hi posen escrits originals de l'autora o autor.
M'agrada que les fotos es puguin clicar i obrir, per així veure-les més grans.
En fi...podria seguir però em contradiria amb el que he dit dels escrits curts...Ja paro.

MIA ha dit...

hola, el blog m'agrada que s'entengui sobretot , que no estigui massa atapait , que s'hi respiri , colors calids, i sobretot que tots i tinguem el nostre espai per dir la nostra. petonets. mia

Anònim ha dit...

Per el que veig ja molta diversitat d'opinions. Sort en tenim, si no seria molt aburrit veure tots els blogs iguals. Je je je

Anònim ha dit...

Gerardeli: Potser jo peco per fer els escrits massa llargs! N'hauré d'aprendre!

horabaixa ha dit...

Hola Gaia,

M'agrada el nom d'aquest blog, ja l'he vist en alguna ocasió. Darrerament l'he sentit per molts llocs.

El nom que triem per al blog, també forma part de la personalitat de la persona, així com tot el que relaciones en el teu escrit.

En general, és un reflex de l'autor.

Fins la propera