dimecres, 18 de març del 2009

UNA VISIÓ DE COMPRA DIFERENT: EL MERCAT DE 2ª MÀ

Feia temps que una companya de feina, sovint, em comentava del mercat de trastos vells que fan el diumenge pel matí, a les afores de Castelló d’Empuries. Al final, vaig decidir anar-hi sense l’esperança de trobar quelcom que em fes peça.
El mercat està situat en un llarg carrer del polígon industrial d’aquest bonic poble de l’Alt Empordà i al poc d’anar endinsant-me per ell, em vaig adonar de que havia veritables tresors amagats a increïbles preus però, a la vegada, tota mena de andròmines com ara nines que semblaven tretes del Museu dels horrors, cadires de rodes (potser la que havien fet servir en la pel·lícula “¿Que fue de Baby Jane?) i altres rampoines de difícil catalogació. Tot una mena de productes de la societat de consum d’ara i dels darrers anys.
A qui li faci peça algun objecte decoratiu característic de les botigues d’antiguitats, en aquest mercat dominical , on no hi manca el regateig, el trobarà a bon preu i a més amb l’envelliment característic del temps que denota autenticitat.
Per un altre banda, a qui li faci falta algun electrodomèstic o mobiliari de la llar, trobarà calefactors a 6 euros, radio CD a 10 euros, aparells de massatges pels peus a 5 euros, planxes amb calderó a 10 euros, televisors, ordinadors, impressores, llits, armaris, taules, cadires, miralls, làmpades...En fi, la llista és interminable i no acabaria mai.
De totes maneres a qui no l’interessi comprar, pot anar a fer un vol per aquest “paradís del drapaire” simplement per tafanejar o observar el comportament humà davant de diferents situacions que contínuament et vas trobant al llarg del passeig.
Hi ha marxants romanesos, alemanys, francesos, subsaharians, marroquins, catalans..... tot una barreja de nacionalitats que fan d’aquest mercat de 2ª, mà, diferent a molts.

9 comentaris:

gerardeli ha dit...

Molt interessant, la informació!!! En quant pugui m'escaparé un diumenge per veure què trobo, doncs tinc algunes coses "in mente" des de fa temps...
Tindràs notícies.

Anònim ha dit...

La veritat és que val la pena però, això si, has d'anar amb molta calma i temps

Garbí24 ha dit...

A veure si un dia m'hi escapo , amb l'ho que m'agraden els trastos vells i les rampoines.

MIA ha dit...

algun dia anirem eh noia?? aquest diunmenge no va massa bé , però pot estar bé pel que dius. abraçada desde mia.

MARTELL DE REUS ha dit...

Si hi ha articles usats potser hi podem trobar el José Maria Trias de Bes (aquest no és de segona mà, sinó de quarta mà!!)

rebaixes ha dit...

Mira, Gaia, no hi ha algun artilugi no massa carot que rebaixi els anys, si fos així hi faria una escapada amb la cartera amb ganes de comprar. Que és de broma.Anton.

Gaia ha dit...

Rebaixes: Però si està fet un xavalet!

Anònim ha dit...

tuu! esto parece muy bonito pero es un timo!! me vendieron una tele de sexta mano i cuando la enxufé en nmi casa explotó i casi se incendia mi casa!! Si llego a comprar la planxa mi mujer se queda sin manos!

GAIA ha dit...

Anònim: Està clar que te la jugues però sempre ho pots anar a canviar. Hi ha parades que et proven els aparells per veure si funcionen bé i també et diuen que si tens algun problema ho pots venir a canviar. El problema és que hi ha infinitat de parades i cada setmana algunes canvien de lloc, així doncs t'has de quedar amb la cara del venedor.
Jo no és que sigui una assídua clienta però les poques vegades que he anat no he tingut cap problema. De totes maneres, comprar un televisor, un ordinador, una impressora, etc.. m'ho pensaria dos cops. Referent a les planxes si que en compraria perquè en pots trobar de casi noves a molt bon preu.
Salutacions