diumenge, 28 de març del 2010

CITES ATEES


El mateix concepte de pecat ve de la Bíblia. El cristianisme ofereix solucionar un problema que ell mateix va creà. Agrairies a una persona que et tallés amb un ganivet per poder vendre’t una vena? (Dan Barker)

Déu els diu a Adam i Eva  que no mengin el fruit de l’arbre del coneixement del bé i del mal. Si aquesta era l’única manera que tenien de diferenciar el bé i el mal, com anaven a saber que era incorrecte no obeir a Déu i menjar-se la fruita? (Laurie lYnn)

Hem de qüestionar la lògica de l’argument de tenir un Déu omniscient i totpoderós que crea humans defectuosos i desprès els culpa pels seus propis errors (Gene Roddenberry)

Déu diu que facis el que vulguis, però pren la decisió incorrecta i seràs torturat per tota l’eternitat a l’infern. Això, senyor, no és lliure albir. Seria similar a un home que li diu a la seva xicota: fes el que vulguis, però si esculls deixar-me et seguiré el rastre i et dispararé al cervell. Quan un home diu això, l’anomenen “psicòpata”, i demanen a crits que sigui engarjolat o executat. Quan Déu diu això mateix, ho anomenen “amor” i construïm esglésies en el seu honor. (William C. Easttom II)

Si Déu és la resposta, la pregunta deu haver estat molt tonta (En el grup de notícies alt.atheism)

La vida m’ha ensenyat dos coses: una és que Déu t’estima i que vas a cremar-te a l’infern. L’altre és que el sexe és la cosa més horrible i bruta del món i que has de reservar-lo per algú a qui estimis. (Butch Hancock)

Si Jesús hagués estat executat fa 20 anys, la gent catòlica portaria cadires elèctriques penjades al coll en comptes de creus. (Lenny Bruce)

Si parles amb Déu estàs resant però si Déu és el que et parla tens esquizofrènia. (Thomas Szasz)

La religió és comparable amb la neurosi infantil (Sigmund Freud)

 La majoria dels homes prefereix i troba més fàcil creure que prendre's la molèstia i la preocupació d'investigar. (León de Gandarías) 

 Si a l'edat de 5 anys no sabies que els Déus són inventats i els mites històries impossibles, ets un "pallús" (Gaius Suetonius Tranquillus)

La religió és probablement el conte xinès més gran mai explicat. Pensin això: la religió realment ha convençut a la gent de que hi ha un home invisible...que viu al cel...que observa cada cosa que fem, cada minut de cada dia. I l’home invisible té una llista de deu coses especials que no vol que facis. I si fas alguna d’aquestes deu coses, té un lloc especial ple de foc i fum on va a enviar-te per viure, torturar-te  i patir per sempre més... però ell t’estima. (George Carlin, Brain Droppings)

Si és infinitament bo, quina raó hauríem de tenir per témer-lo? Si és infinitament savi, per què hauríem de tenir dubtes concernents al nostre futur? Si ho sap tot, per què advertir-li de les nostres necessitats i fatigar-lo amb les nostres oracions? Si està per tot arreu, per què erigir-li temples? Si és just, per què témer que castigarà a les criatures a les quals va omplir de debilitats? Si la gràcia ho fa tot per ells, quina raó haurà per recompensar-los? Si ell és totpoderós, com ofendre’l, com resistir-se’l? Si és raonable, com pot enfadar-se amb els cecs, a qui els ha donat la llibertat de ser forassenyats? Si és inamovible, amb quin dret pretenem fer-li canviar els seus designis? Si és impossible de concebre, per què haurem d’ocupar-nos d’ell? Si ell ha parlat, per què l’Univers  no s’ha convençut? Si el coneixement de Déu és el més necessari, per què no és el més evident i el més clar?  (Percy bysshe Shelley, “The Necessity of Atheism)

25 comentaris:

johnny ha dit...

Molt bones aquestes cites sobre la religio i la existència de Déu. Jo no sé si déu existeix, però el que es tà clar es que l'home s'ha aprofitat de déu per per sotmetre als altres.
Salutacións.

x ha dit...

Gaia , quines grans pensades sobre temes trascendentals que ens brindes !

No t ´amoïnis tu amb aquestes cabòries ,
tu que estas feta per estimar !

Garbí24 ha dit...

I a aquestes alçades qui ens diu que qui ens jutgi quant sigui la nostre hora no serà també corrupte? .Si veritablement hi és, es clar

Clidice ha dit...

i tot i així, quants continuen creient en què vindrà aquest super-papa-noeal a solucionar-los la vida? :(

zel ha dit...

Uix, massa que fa mal pensar en segons que, ja només em faltava arribar aquí, encara em ve més ràbia...deixem-ho, que passi el temps i tot es sabrà, diuen...

gerardeli ha dit...

S'han comès tantes barbaritats en nom de Deu i de la Santa Església (Inquisició, per exemple per no parlar de pederàstia en l'actualitat) que fa mitja por apropar-se a una ideologia basada en la por i el sotmetiment.
Vade retro!!!!

Agnès Setrill. ha dit...

On has trobat això???? (no cal que m'ho diguis, eh?) Però es que és boníssim!
Ets boníssima! :-)

Brian ha dit...

una xiqueta (d'uns 10 anys) va dir a la tele britanica (referent amb el tema del 9/11);

"Si Deu és totpoderos, perque demana als homes que fassen explotar els gratacels amb avions? No els podria fer explotar Ell mateix?"

Educathor ha dit...

Maravellosa entrada. Felicitats.

Permet-me que et regali una cita de Zassz:

"Todos sabemos cuál es el primer pecado o "pecado original":"el conocimiento del bien y del mal". Pero no sabemos o tendemos a olvidar, cuál es el segundo pecado: ¡hablar claro!"

Fa referència als dos principals motius per a castigar a la humanitat: voler conèixer i parlar clar. La poma i la Torre de Babel.

Per cert sembla ser que segons els coneguts com "Papirs del Mar Mort" la poma, el calze, la verge María i Jesús són representacions simbòliques de la amanitas muscaria.

http://video.google.es/videoplay?docid=825942553983229569&ei=bupPS5qVKNjB-AaD1LmRCA&q=THE+PHARMACRATIC&hl=es#

Un abrazo.

Educathor ha dit...

Perdó:

Cita de Thomas Zsasz

joanfer ha dit...

Molt bona entrada. No coneixia gairebé cap i realment algunes et fan què pensar...
Una abraçada! ;)

Anònim ha dit...

Caram, n'hi ha que són realment bones!
Felicitats per la tasca de recerca, ha estat una estona ben divertida!
Bona Setmana.

Unknown ha dit...

Intentar justificar la inèxistència d'una cosa que no existeix no només em sembla una pèrdua de temps, sinó també un camí per acabar-la justificant d'una certa manera.

Aquesta és la paradoxa de l'ateïsme.

Per això prefereixo ser agnòstic.

Anònim ha dit...

Quanta raó duen tots aquests paràgrafs! Ara bé, pels creients sensats dubto que sigui cap alegria tenir com a "representant" un personatges que encobreix abusos a menors. Què cínics que són!

Ester ha dit...

Sensacional aquest recull de cites!
m'en guardo unes quantes.
salut i una abraçada,

Brian ha dit...

un argument contundent per deixar de creure en Deu,
http://www.youtube.com/watch?v=B8-nuqVsyXs&feature=player_embedded

:)

MARTELL DE REUS ha dit...

Aleshores per què hi ha gent intel·ligent, culta i conreuada que creu en Déu?

Cris (V/N) ha dit...

Gaia, com sempre un plaer llegir les teves reflexions, en aquest cas, jo, que em tinc per un pèl agnòstica (gràcies a Déu!!) m'ha agradat especialment el teu text avui.... Gràcies per plantar-nos cites memorables i un post tan ben parit :) Petons !!

Jobove - Reus ha dit...

Avui surten els picaportes de Marràqueix, moltes gràcies

http://trucadors.blogspot.com/2010/04/marraqueix-marroc.html

MIA ha dit...

Noia!!!! viva o viva!!! ja m'entens, aquí soposo que t'ho llegiràs!!! aiiiii

yraya ha dit...

Molt bones les cites sobre la religió.
Jo només m'atinc que en nom de les religions, siguin quines siguin es cometen moltes barbaritats ...

NoName ha dit...

Molt bones les cites!! És impressionant que encara hi ha gent qui segueix creient!

gerardeli ha dit...

Tot i que el post va de cites atees, també desitjar-te un bon sant Jordi!!!
Deus tenir una col·lecció de roses...

Alexandre Moreno ha dit...

Bona diada de Sant Jordi Gaia!

Una abraçada poètica i de lletres per tu!

Gaia ha dit...

Hi ha gent que té la necessitat de donar una explicació a allò que no entenen, de resoldre el perquè de la seva existència i del univers. Quan no troben una explicació real i lògica busquen altres sobrenaturals que sorgeixen de la imaginació.