diumenge, 6 de febrer del 2011

"LA NIT DE SANT JOAN" DESPRÉS DE TRENTA ANYS

Aquest cap de setmana he anat a veure “La nit de San Joan” interpretada per Dagoll Dagom a l’auditori de San Cugat. Un espectacle amb casi trenta anys d’antiguitat, una màgica història de dues hores i quart de duració que ens transporta a una revetlla catalana dels anys 60.
A l’any 1981, Dagoll Dagom va sorprendre al món teatral amb aquest musical que protagonitzava el cantant Jaume Sisa. Anys després, en Carles Alberola ha estat l’encarregat de revisar aquest mateix espectacle i sembla ser que en essència no ha canviat gens.
La posta en escena dels actors va ser bona a pesar de presenciar l’obra des de l’amfiteatre i malauradament no poder distingir bé les expressions dels protagonistes.
El guió, al meu parer, una mica desordenat en la primera part però en la segona millora bastant i acaba deixant l’ànim conformat dels que en un principi estaven decepcionats . En la primera part, l’argument de la nena Rita (Laia Piró) de perquè no la deixen anar de revetlla em va semblar bastant pesat i nyonyo i l’escena dels marcians se salva pel vestuari, tot i que no dubto que als assistents més menuts de la sala els hi devia de fascinar.
El números musicals que més em van satisfer van ser el de la revetlla “ye ye” i la del “Gran Jordiet”. El ritmes eren bons i els actors cantaven i  es movien molt bé. Els millors actors en Jordi Llordella fent de noi i progre (entre altres), la Noelia Pérez en el seu paper de follet i l’Annabel Totusaus fent de senyoreta González.
Potser, aquesta “Nit de San Joan” sembla destinada als més petits però si teniu encara un esperit infantil no us la perdeu.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Què vella que sóc que recordo la primera! :) No m'imagino re-visitant-la, per allò que el temps pot fer força mal a segons quines obres, però pels que no la van veure deu tenir la seva gràcia.

gerardeli ha dit...

Jo tampoc la vaig veure en el seu moment,tot i que les cançons me les sabia quasi totes.
De Dagoll Dagom m'agrada quasi tot el que han fet i d'en Sisa també.
Gràcies per recomanar-nos-la i a veure si fa gira per altres indrets de Catalunya.
No te'n perds ni una, eh? Ben fet!!!

onatge ha dit...

Recordo aquesta obra amb la joia de les cançons del genial Sisa. De tant en tant encara les escolto...

Des del far bona nit.
onatge

Ester ha dit...

Benvinguda de nou al món virtual després de la teva pausa.
Una abraçada,

MIA ha dit...

hola!! em sembla que ens hi tornem a posar, no pot ser deixar el blog tant de temps en pausa, també va per a mi!!! Per cert aquest espectacle pot estar molt bé, ara a Olot fan la fura dels Baus al teatre, no se que tal¿¿ petonets