dissabte, 29 de novembre del 2008

RUTA PACÍFICA DE DONES DE COLÒMBIA

La Ruta Pacífica de les Dones de Colòmbia és un moviment polític feminista, pacifista i antimilitarista, que treballa per la tramitació negociada del conflicte armat a Colòmbia i perquè la gent es sensibilitzi dels efectes, produïts per la guerra, en la vida de les dones.
La Ruta va néixer l’any 1996 i anualment organitza una marxa que recorre algunes de les zones més conflictives, oferint el seu suport a les dones dels llocs per on es passa.
El 21 de novembre un grup de persones d’Olot: representants d’Alba, del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat i d’altres interessades en la proposta, vàrem anar a Barcelona per solidaritzar-nos amb aquestes dones tan lluitadores i donar el recolzament que es mereixen.
A les 6:30 vàrem arribar a la ciutat comtal i tots plegats ens vam dirigir cap al Centre de cultura contemporània del carrer Montealegre, on s’impartia l’activitat de “Tejiendo rutas a la ruta”.
A les 7:00 començava la xerrada i seguidament, van projectar un vídeo anomenat “Un asunto de miedo” amb testimonis reals on es reflectia la por, angoixa, patiment i discriminació però, al mateix temps, la resistència, mobilització, lluita i coratge de les dones de Colòmbia.
Tot seguit, Marina Gallego, representant de la Ruta Pacífica va fer la presentació del llibre “Las violencias contra las Mujeres en una sociedad en guerra” d’Olga Amparo Sánchez, que van obsequiar amb un exemplar a tots els convidats.
El més emotiu de l’activitat va ser, quan van esmentar els noms de totes les representants de la Plataforma de Suport, en Catalunya i juntes van teixir un “atrapasomnis” immens, acte que simbolitzava el recolzament que aquesta està donant a la Ruta.


Dones! Sumeu esforços per lluitar contra el conflicte armat i aconseguir una llar digne i un país lliure de pors, guerres i violències.


4 comentaris:

gerardeli ha dit...

De vegades sento vergonya de ser home i de ser humà. Com a home per pertànyer al mateix gènere que els que maltracten, violen i maten dones; i com a humà per compartir graó evolutiu amb els que fan la guerra, amb els genocides, amb els assassins i amb tots aquells que posen el seu cervell al servei del dolor i la mort.
Sort que encara hi ha gent que lluita contra les injustícies!!!

MIA ha dit...

està be aquesta manifestacio encara que de vegades no serveix de res, però si no es fes res encara seria més vergonyos , endavant i anims!!!

Anònim ha dit...

Absolutely with you it agree. In it something is also to me it seems it is very good idea. Completely with you I will agree.

Anònim ha dit...

In my opinion you are not right. I am assured. Let's discuss. Write to me in PM, we will talk.