diumenge, 1 de febrer del 2009

"LA BOMBOLLA" (ESTAFA O UNA MANERA D'ENRIQUIR-SE)

M’agradaria fer una crida d'atenció referent a l’estafa piramidal anomenada “la bombolla” que s’està estenent molt ràpid en molts llocs d’Espanya i concretament a la comarca de la Garrotxa , el Pla de l’Estany i el Gironés.
Aquesta estafa consisteix en que 8 socis hauran d’aportar 10.000 euros cadascun. Un total de 80.000 euros rebrà la persona del mig de la bombolla però, perquè això succeeixi, s’haurà d’anar penetrant en el cercle, dividit en 4 capes. Evidentment, els diners només es podran recuperar o superar reclutant més socis que, hauran de donar la mateixa quantitat. Aquests, a la vegada, només podran recuperar els seus diners fent que altres persones s’apuntin al sistema.
Aquest frau es ven com una alternativa al capitalisme que no es frenarà mai i enriquirà a tots. Evidentment, i ho sé de bona tinta, que si enganxes la bombolla al principi pot ser una bona oportunitat, però una molt dolenta inversió si et fiques al final. L’afany d’augmentar els teus diners sense importar-te que altres persones puguin perdre els seus no es gens legal. Per tant, crec que es més honest no entrar
i evitar que enganyin a altre gent.

8 comentaris:

yraya ha dit...

Conozco ese tema en Tenerife.
Un día mi sobrina me lo comentó y me quede horrorizada, es decir que se está extendiendo por todos los sitios,como si fuera poco ya lo extorsionados que estamos por todos lados y no quiero nombrar a ninguno.
Saludos

gerardeli ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu: cal no entrar al joc de "mentre jo guanyi, que es fotin els altres!". Què trist pensar que això és una alternativa al capitalisme. Qui s'ho cregui, o és un ignorant amb majúscules o un estafador.
Conec gent que hi ha entrat i segurament han guanyat, al principi, però de ben segur a costa de que d'altres hi perdin. Quina barra!!!!

Anònim ha dit...

Per el que he pogut comprovar, és que s’estén bastant en gent de bona fe descontenta amb el sistema que ens oprimeix i relacionades amb el món de les teràpies alternatives i naturals, desitjant de trobar maneres d’afavorir-se uns amb els altres de forma altruista.
Més cap aquí ha degenerat en un “salvase quien pueda” o “tonto el último”.
L’any passat, a mi, m’ho van vendre utilitzant arguments com que a Àfrica funciona així, coneixes a gent (ben volada), hisenda no veu ni un euro, millor que els diners no estiguin al Banc (potser si que tenen raó) , si entres, surts i no tornes a entrar et retroalimentes (no se de que), teràpia de creixement personal, una donació de 10.000 euros no és il·legal a Espanya.

Anònim ha dit...

Perdoneu la meva errada en el comentari anterior: Volia dir si entres a la bombolla, surts i tornes a entrar a ella, et retroalimentes. Ah, també em van dir que a Suissa era legal però, vaig preguntar a parents meus que viuen allà i no tenen referència de que ho sigui.

MIA ha dit...

hola , això és tipus piramidal o semblant, sempre són enganya burros!!! de tota manera com està anant tot em sembla que cada vegada sortiran més estafes d'aquest tipus serà un caos!! adeuu guapa

mossèn ha dit...

les úniques bombolles haurien de c les de la gaseosa !!! ... salut

Sera Sánchez ha dit...

Hola!!!
mira por donde, bueno sí, dando vueltas por Alaska, he encontrado tu blog.
(curso del teatro del CEESC)
Un abrazo!

zel ha dit...

I no és pas la primera vegada que s'intenta una mena de joc piràmide d'aquesta mena, sempre hi ha qui s'aprofita dels mals moments...

Salut, Gaia, i petons!