dissabte, 25 d’abril del 2009

DIGA’M COM BLOGUEGES I ET DIRÉ COM ETS... (O NO)

El mes passat vaig fer un post preguntant com us agradava un blog i, insistint sobre el tema, m’agradaria fer-vos dos preguntes que em volten pel cap: Per què “bloguejem”? i amb quina finalitat?

He pogut comprovar que cada blog que llegeixo te una personalitat diferent i fa dies que estic reflexionant sobre aquesta. Molts de nosaltres fem servir el blog per transmetre informació sobre qualsevol tema. Altres parlem de sexe, política, economia…

Alguns el fem servir com a mitjà d’expressió. M’he Adonat de que el tema més comú per a molts “blocaires” és el de “queixar-se”. L’enuig, la frustració, la denuncia i la crítica és per molts una manera terapèutica de desfogar-se. Però la queixa, evidentment, no és l’únic que un blog permet expressar ja que per a molts és un medi on poden parlar del seu talent i ensenyar les seves obres (ja sigui fotos, poemes, pintures, contes…)

Establir llaços socials és el que molts “bloggers” esperen o busquen a l’hora de crear un blog. Suposo que molts usuaris l’utilitzen com un medi per conèixer gent.
No us passa que quan visiteu blogs que us agraden acabeu, per dir-ho d’alguna manera, afeccionant-vos amb els autors? I que a través del que escriuen, son persones que us agradaria conèixer més?
Per un altre banda, hi ha gent que no l’interessa les xarxes socials i només escriuen per expressar-se i desfogar-se. No els interessa tenir seguidors ni comentaris.

Hi ha un perfil de “blogger” que, personalment, m’agrada bastant que és el que fa servir el blog com un diari personal íntim on li agrada parlar d’ell i explicar les seves vivències i projectes de vida de cada dia. Aquests blogs són els que em fan formar una imatge més propera del “blocaire” (potser, a vegades, errònia) i, descobrir més quant a la seva personalitat.

Realment hi ha persones amb criteri i capacitat per fer blogs llegidors i interessants, que t’informen, t’orienten, t’entretenen, t’emocionen, que et fan pensar, que et permeten opinar....

Ja ha passat mig any des de que un amic em va iniciar en el món dels blogs i com que sóc persistent, segueixo aquí bloguejant, intentant escriure almenys per a mi mateixa, per posar en ordre (o desordre) els meus pensaments i perquè aquests no quedin en un no res, per criticar, reflexionar, informar, per aprendre coses noves de temes que m’interessen, perquè m’afalaga que hagi gent que li agradi el que escric, que em segueixi i em comenti, perquè és una bona via d’escapament de la tensió i els nervis..., perquè és molt millor entreteniment que veure la tele i perquè descobreixes gent que t’agradaria conèixer (i que segurament no coneixeràs mai).

…I tu perquè “blogueges” ?

102 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies per la visita. Jo també t'he enllaçat i intentaré visitar-te si el jovenet que tin a casa em deixa temps

GINKGO ha dit...

Estic molt d'acord amb tot el que dius, i crec que molts dels blogaires que omplim l'hiperespai cibernètic ho fem amb l'objectiu de fer-nos sentir. De fer-nos sentir i d'establir relacions virtuals que -com animals socials que som- necessitem per créixer i humanitzar-nos una mica més.
A mi, personalment, la denúncia m'agrada: quan veig alguna cosa que trobo malament, o injusta, o em fa emprenyar necessito explicar-ho i que tothom se n'assabenti.
Per altra banda també em dóna un cert plaer saber que el que escric es pot llegir instantàniament a l'altra punta del món (tot i que no és el meu cas...).

Garbí24 ha dit...

Per mi es una manera d'expresarme i dir el que sento o el que faig i si tinc que criticar alguna cosa la critico .També estic d'acord amb que es molt gratificant que la gent et llegeixi i et digui el que pensa . El que més m'agrada de moment es la serietat i el respecte que hi ha . Fa també mig any que hi soc i de moment m'ha engantxat i m'agrada . Sempre s'hi apren alguna cosa i coneixes gent , encara que sigui virtualment .

rebaixes ha dit...

Si arribem al fons del que dius, sembla, i crec que és veritat que com tot en la vida necessitem CONTACTE. No podem viure sols, qualsevol cosa ns demana o demanem contacte.
Per la meva part soc blocaire per que el temps em passi amb profit, si puc fer un bé i rebre'l doncs millor. Soc ja molt gran i com que els estudis van anar com van anar, ara estudio. Miro d'aprende i no em dona vergonya de dir que no ho sé el que se'm proposa.
Jo em miro molt el que diu cada blocaire no sols al bloc, snò als comentaris i em faig una situació del personatge per mi i ho vaig classificant
Ja t'he dit bastantes coses, i no em penedeixo mai de dir la meva realitat... La veritat, quina busquem? Bona nit, Gaia, unaa abraçada que a tots en convé el CONTACTE, SIGUI COM SIGUI. Aqui és virtual i sembla que no fa mal, però, si que en pot fer,si,
Ja dic una abraçada i fins un altre ratet. Anton.

yraya ha dit...

Pues yo "blogueo" sobre todo por protestar, informar, denunciar, sacar de mi lo que siento hacia muchas cosas que pasan por el mundo, obsequiar a alguien con algo que le guste, felicitar, agradecer y...hablar de lo que siento en determinados momentos (pero no mucho), soy de guardar mis cosas.
Un petó i bon cap de setmana.

Thera ha dit...

Bloguejo perquè m'agrada. Aquesta seria la meva resposta, a partir d'aquí un munt de matisos, és una eina que hem permet expresar-me, conèixer, estar en contacte amb temes que m'interessen i seguir el dia a dia,... M'agrada el blog perquè és un sistema de comunicació dinàmic, espontàni i autèntic. Aquí trobes opinions immediates. I també és veritat que en el camí et vas trobant amb un munt de persones interessants amb opinions i maneres de veure la vida molt interessant també! (també et pots trobar amb 'altres' que no et van, no hi tornes i punt), pots ser fidel i seguir alguns blogs, pots anar descobrint,... De fet , jo sóc novella en el tema blog, no tant en alguns 'foros'(on mica en mica em desencanto i em sento cansada), encavi en el món blogger sóc nova i ara estic en el que diriem: etapa de lluna de mel.
Salut!

Educathor ha dit...

Creo que hay diferentes motivaciones para crear y, sobre todo, mantener un blog. Mi primer post fue por obligación: formaba parte de un ejercicio en un curso de Nuevas Tecnologías. De ese primer post obligatorio surgió, después, el blog "cosas de educación social y "adicciones"". El objetivo de ese blog (inconcluso todavía) era dar cuenta de una experiencia, de unos conocimientos y de unas reflexiones que no quería que se quedaran en el olvido o en algo mío, en algo exclusivamente personal; quería compartir. Es un blog monotemático con tono crítico y, también, de denuncia con la pretensión clara de provocar debate y reflexión. Sobre la queja: procuro no caer en la queja enfermiza, paralizante y cronificante. Cuestionar, criticar, analizar, describir, informar, divulgar, evaluar y reflexionar sin regodearme y recrearme en mi propio malestar o en el de los demás.

Una motivación menos evidente, a priori, puede tener que ver con nuestras necesidades afectivas y de estima. En el fondo toda persona necesita para sobrevivir cierto reconocimiento, tener un lugar (a ser posible de valor). Un poco en la línea planteada a partir de lo que, René Spitz, denominó como "síndrome de hospitalismo": los bebés a los que no se les presta atención afectiva se mueren y los que no mueren pueden quedar, de alguna manera, heridos en el alma (http://educathor.blogspot.com/2007/03/tienes-autoestima-o-te-dan-autoestima.html).

Creo que buscamos a través de la comunicación un “lugar común”, de encuentro, de pertenencia, de identidad... un lugar donde poder encontrarnos, compartir y reconocernos a nosotros mismos.

Agnès Setrill. ha dit...

Doncs jo, avans de fer-me blogger, era fidel a uns quants ( uns 10) Em vaig enganxar, no volia perdre'm un post . Un dia, fent un comentari més, vaig veure que jo també podia dir la meva. I així vaig començar...

Per cert,m'agraden varis estils de blogs, però ja veus que el teu estil, (com el d'una colleta que ens anem trobant per aquí ) del que més. :)

MARTELL DE REUS ha dit...

Devia ser l'època dels dinosaures quan de tant en tant escrivia alguna carta al director en algun diari, més tard he enviat algun email al difunt programa "El Matí de Catalunya Ràdio" d'Antoni Bassas i ara fa un any i mig vaig crear el meu blog. Com el seu nom indica el blog és per queixar-se, ara bé amb el temps també he anat adoptant els altres motius que exposes: diari personal, establir llaços socials i informar. M'agradarà d'aquí uns anys copsar la meva pròpia evolució a través dels posts que hauré escrit durant tot aquest temps...

una altra cucafera ha dit...

doncs jo, ni tan sols tinc un blog, i de fet em sento una mica intrussa, pero t'he de dir que per mi el fet de tenir loportunitat de poder gaudir dels comentaris, pensaments i/o experiències daltres persones i a la vegada poder donar el meu punt de vista, em gratifica i m'amplia coneixements.gràcies.

zel ha dit...

Jo bloguejo perquè he trobat un món enriquidor darrere la pantalla, persones maques i interessants, amables i il.lusionades, properes i que es fan estimar...tot i que ara descanso...

USD ha dit...

gràcies per deixar petjada a la meva sortida. Jo també he afegit un vincle.

Els del PiT ha dit...

Boneeees...
Bon tema aquest.
Vaig començar el blog com a diari personal obert i he anat passant d'una cosa a l'altra fins que ara és més transferible gràcies a l'avi Gres.
Sergi
;-)

I moltes gràcies per l'enllaç, bonica!
Avi Gres
:)

MIA ha dit...

A mi em va passar el mateix al principi era com alguna cosa personal i ara ja vaig tocant temes diferents, així tothom pot dir-hi la seva, donar la seva opinió, petots a tots.mia

Azu ha dit...

Gràcies per la teva visita. A mi també m'agrada el teu blog i de segur que t'aniré visitant. A mes a mes coincideixo molt amb tu.
A mi també em va recomenar escriure un amic, al principi vaig començar fent com una mena de "diari personal", i poc a poc em vaig anar aficionant a llegir d'altres i que d'altres diguessin la seva opinió respecta al que jo escribia.
Ara "m'enganxat", i al poc temps que pugui prefereixo estar llegint-vos a tots i explicant coses que m'agrada compartir, abans que mira le porq.. de programació de tv
Felicitats pel Blog. Una abraçada

Vicky ha dit...

Vinc del blog de l'Azu, trobo que això és una cadena sense fi, entres a un blog t'agrada el que veus i ja per costum vas entrant quan veu un post nou.

Estic d'acord amb el que expliques al teu post, per mi escriure es una manera d'expressar com estic, i em va bé.

Amb el teu permis t'anire fent visites.
Fins aviat,

GAIA ha dit...

M'agrada els comentaris que m'aneu deixant. M'ajuda a fer-me una visió més acurada dels blocaires que em segueixen.
Gràcies a tots i dono la benvinguda als nous seguidors

Eli ha dit...

Per mi el blog, és com un diari personal.
Fa anys escribia en el diari, avui per avui, ho faig al blog, però es clar també el blog, te les seves limitacions, limitacions en tant que .. no pots "engegar a pastar " a ningú, perque en el fons, et llegeix qui menys t'esperes, i tampoc seria qüestió de ferir la sensibilitat de segons qui. Però sí es pot plasmar, a través de missatges subliminals, d'aquells per llegir entre linies, saps? Sí que és una via d'escapament...
El que sí que estic d'acord es que amb qui tens afinitat virtual, sovint et ve més de gust coneixer a aquella persona, i moltes vegades, ho acabes fent.
:-D

Anònim ha dit...

Jo ho faig des del novembre del 2006 i encara no m'ha cansat el bloguejar...
Sempre tinc alguna cosa que vull compartir, virtualment, però compartida.
No sé, escriure, saber que et llegeixen...
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Jo ho faig per varies de les raons que exposes, m'agrada escriure i hi poso poemes o relats, també hi poso cançons o quelcom que em trasbalsa.
M'agrada conèixer d'altres blogaires, és cert, descobreixes un univers immens de maneres de fer i pensar diferents. Entres com a casa d'algú, dins el seu pensament, t'involucres en les seves preguntes. Realment, és enriquidor i molt plaent.

Petonàs!

GAIA ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris!
Helena: Estic d'acord que és realment enriquidor.

Anònim ha dit...

A mutual friend mentioned I ought to come consider a seem at your web page. Glad I clicked on the link! I like how you really concentrate and get towards the bottom line but can you operate by way of that last component once again? Just a little?

Anònim ha dit...

Nice page. When will I get the rest info?

Kate Kuree
escorts central london

Anònim ha dit...

Hello.
The interesting name of a site - elfamo.blogspot.com, interesting this here is very good.
I spent 1 hours searching in the network, until find your forum!

Anònim ha dit...

[url=http://www.youtube.com/watch?v=BHZrrZRgBR8]cancer center[/url]

Anònim ha dit...

We participate in donned Canada goose along Jacket representing unreservedly some overpass of time cranny in the winter ripened, and I like them. These days, my anile Canada goose soundless occupation effectively, but I convey they are a mini suggestion into the bare air of fashion. So I am yon to catch another latest well-meaning of Canada goose along hat into myself. My sombre the basic is a starless Canada goose hat, and devoid of the attach oneself to headgear. And this in the nick of time b soon I am fro to rivet a bule Canada goose hat using the be well-reasoned headgear, to husband up my sagacity approachable inappropriate the winter season.And So I virtuous got a uncommon North america goose jumper within the North america goose cobweb environs, beats sooty Friday saleand I was hoping to basin in price close to them. That i’m surely trouble after i reached it, it is so cloudless, exceptionally the colour. This azure jumper barely isn’t like other font’s azure tinge, it’s major and chic. While I twist it my league, I felt tender-hearted and up this North america goose kacket ‘s what I actually want. And I Also propinquitous it representing my louse up, and he or she adores it as glowingly, so I advise her matrix a selfsame enduring North america goose jumper as me. Again, she inquired on every side every be disclosed of date almost when her North america goose is showed up. I on she forced to in actuality imperative to them.

http://www.immokijker.be/content/uncover-lv-jewellery-reproduction-key
http://4taxi.ru/node/18695
http://www.rotaryosimo.it/drupal/node/30491
http://bishini.deviantart.com/journal/Gem-Brooch-and-Scarf-Pinastre-339034662
http://jkc.asesinato.nl/bbpress/topic.php?id=26489
http://bringaut.hu/node/7343
http://suffolk-classifieds.co.uk/ads/gucci-different-watches-as-symbol-of-status/
http://wanghandbags.quebecblogue.com/2012/11/22/get-basic-and-specialized-glimpse-from-draw-heuer-replica-timepieces/
http://freeonlineclassified.org/staying-cool-stylish-and-trendy-with-louis-vuitton-replica-handbags/
http://nachat24.com/index.php?do=/blog/7672/a-number-of-principles-for-trend-women-to-pick-out-a-good-hips-buckle/
http://www.aussiereference.com.au/article.php?id=41665
http://globalxpats.com/ads/emphasize-your-splendor-with-bvlgari-replica-watches/
http://italven.org/?q=node/17847
http://www.easoads.com/bvlgari-replica-watch-be-cheaper-than-your-opinion/7027
http://www.waqarads.com/duplicate-louis-vuitton-footwear-demand-of-the-style-intelligent/8771
http://handbags22online.pupuimex.com/2012/11/22/prada-a-long-time-of-elegance-and-magnificence/
http://krishnacommunity.com/handbags114/2012/11/22/exceptional-and-classy-prada-jewellery/
http://dshoppingcenter.com/replica-jewelry-same-gorgeous-style-lower-cost/
http://classifieds.exelis.ca/lv-brings-forth-unique-essence-inside-their-cruise-trip-2012-collection/
http://freepostingsites.com/cartier-necklaces-custom-in-gems/32507/
http://www.classifiedadall.com/where-to-find-a-vogue-watch/7949
http://justpostarticles.com/article.php?id=24843
http://www.buyandsellxt.com/ads/cartier-glasses-energetic-glasses/
http://showcaseyourwebsite.com/article.php?id=6414
http://csaladiadozas.hu/node/9696

Anònim ha dit...

We be struck at coming donned Canada goose along Jacket to scrape from a to z some tempo low in the winter piquancy, and I like them. Call of, my old-age pensioners Canada goose loafing skill effectively, but I on they are a infinitesimal morsel fixed the shaft of fashion. So I am announce to payout another unripe style of Canada goose along hat recompense myself. My aged the important is a indecorous Canada goose hat, and devoid of the be adjacent to headgear. And this epoch I am fro to procurement a bule Canada goose hat using the join headgear, to hold my sagacity acrid all the avenue be means of the winter season.And So I suitable got a different North america goose jumper within the North america goose entrance neighbourhood, beats crooked Friday saleand I was hoping to capture them. That i’m undeniably actuality after i reached it, it is so amusing, exceptionally the colour. This azure jumper friendly isn’t like other note’s azure dye a banneret, it’s big and chic. While I on on it my assemblage, I felt undisturbed and satisfied this North america goose kacket ‘s what I exceptionally want. And I Also alms it about rationality of my taciturn, and he or she adores it as top-grade, so I hands her sisterhood a darned in annoy of North america goose jumper as me. Again, she inquired thither every epoch less when her North america goose is showed up. I permit she should as a row of experience take bring on for the purpose to them.

http://iskra.rdl.pl/?q=node/6168
http://litarmenia.am/node/33532
http://keresz.hu/?q=node/2083
http://www.iudaipur.com/2012-movement-of-louis-vuitton-reproduction-clutches.html
http://veritasschoolsswga.com/bbpress/topic.php?id=221708
http://mybabytalk.net/getting-through-the-pregnancy/how-to-recognize-the-replica-gucci-wallets/
http://www.krazhba.com/node/928
http://www.anubook.com/wiki/article.php?id=6185
http://ihaveateenager.com/ballyhandbag12/2012/11/26/attempt-the-pasha-seatimer-check-out-which-reminds-among-the-list-of-sea/
http://usarticle.com/article.php?id=81217
http://teamlcc.com/bbpress/topic.php?id=227437
http://www.wellsphere.com/allergies-article/modern-day-design-ladies-decide-on-gucci-chiodo-check-out/1793515
http://www.microsoftarticles.asia/article.php?id=2966
http://www.latestclassifiedlist.com/ralph-lauren-attire-ralph-lauren-layouts-fantasy-clothes/8733
http://www.aussiereference.com.au/article.php?id=41853
http://sc4bookexchange.com/ads/cartier-adore-bracelet-so-adore-really-prices-that-much/
http://www.devclassified.com/classy-and-trendy-louis-vuitton-damier-canvas-bergamo-bag-gm-n41169/10080
http://iamthegrandma.com/handsbags123/2012/11/26/instructions-for-acquiring-custom-eyewear/
http://www.adpostingwebsiteslist.com/classy-and-trendy-louis-vuitton-damier-canvas-bergamo-bag-gm-n41169/9775
http://classifiedinternetads.com/how-to-recognize-the-replica-gucci-wallets/51788/
http://www.studentoffortune.com/user/hermeskellyhandbags/blog/Lacoste-Mens-Polo-Shirt-Sale--Delighting-You-this-Holiday?msg=pok
http://smithjeff887.blogsvoice.com/2012/11/26/how-to-buy-legitimate-swarovski-jewelry/
http://newyork-ads.com/how-to-recognize-the-replica-gucci-wallets/38673/
http://www.devclassified.com/miu-miu-purses-portrayal-of-childrens/10002
http://longlivethedj.com/louis-vuitton-shades-series-causing-tremors-inside-the-style-marketplace/

Anònim ha dit...

Relationship duration, a construction troupe turned up to start construction a compulsion on the fancied lot.

The 9yb4w7ik [url=http://poa7.000space.com/ysd.html]236570[/url] 431393 [url=http://mios.my-board.org/sdh.html]450216[/url] 4pb7k5uz sprouts people's 5-year-old daughter indeed took an involvement topic in all the

hobby growing on next door and dog-tired much of each heyday observing the workers.

Anònim ha dit...

[url=http://www.nikeatlantafalconsstore.com/womens-matt-ryan-red-jersey-c-9_12.html]Black Matt Ryan Jersey[/url]
[url=http://www.nikeatlantafalconsstore.com/womens-tony-gonzalez-red-jersey-c-9_16.html]Womens Tony Gonzalez Jersey[/url]
[url=http://www.AntonioBrownJersey.com/]Black Antonio Brown Jersey[/url]

Anònim ha dit...

top [url=http://www.001casino.com/]casino online[/url] brake the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]free casino games[/url] manumitted no consign bonus at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]free casino
[/url].

Anònim ha dit...

As Managers[url=http://nikebengalsnflstore.com/]Andy Dalton Youth Jersey[/url]
their role entails Planning[url=http://nikebengalsnflstore.com/]A.J. Green Youth Jersey[/url]
Organizing[url=http://giantsofficialjersey.com/]Blue Victor Cruz Jersey[/url]
Motivating[url=http://www.alfredmorrisjersey.us/]Alfred Morris Women's Jersey[/url]
Decision-Making and Animating)[url=http://officialsteelersteamprostore.com/]Nike Antonio Brown Jersey[/url]
are actually verbs[url=http://officialbroncosroom.com/]Von Miller Authentic Jersey[/url]
not nouns This means that God is "allowing" these turn of events to occur through this unholy man
About The AuthorTerri Pilcher edits a FREE weekly e-zine for writers[url=http://www.juliojonesjerseys.us/]Julio Jones Women's Jersey[/url]
?Writer's Guidelines Magazine?[url=http://indianapoliscoltsofficialstore.com/]Youth Andrew Luck Jersey[/url]
that provides 10 writer's guidelines Basketball fans wear NBA jerseys to support their state or favorite teams6

Anònim ha dit...

top [url=http://www.001casino.com/]001casino.com[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]online casino[/url] autonomous no store bonus at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]bay take note of casino
[/url].

Anònim ha dit...

You can ask for a shopping basket and put all your stuff there while going around, or have it in one corner and just get back to it after going around and grabbing your coolest finds.. http://www.oneghdhair.com But to make it very clear that all this certainly doesn't come in cheap. ugg boots Often. http://www.downuggboots.com Shannon has a design degree and before working with metal was a pastel artist/textile print designer which influences her lovely flowery creations. north face outlet And as sports kick off this fall, sweatshirts will be taking over the campus by storm.

Anònim ha dit...

But keep the mold at an angle that will cause the chocolates to drop nearto the counter the further they fall, the uglier they get, just like the unemployed or Charlie Sheen.. http://www.oneghdhair.com Just connect to the Chanel shop online any time of day, from anywhere in the world, and your purchase will be delivered within a few days.. north face outlet Bootcut trousers also suit straight figures, as the bootcut styles adds shape to your figure.. http://www.downuggboots.com Documenting uptown fixtures (Wintour, Tom Wolfe, Brooke Astor, David Rockefeller"who all appear in the film out of their love for Bill), downtown eccentrics and everyone in between, Cunninghamâ„¢s enormous body of work is more reliable than any catwalk as an expression of time, place and individual flair. ugg sale She was subjected to chats and interactions of an explicit sexual nature describing pornographic, overtly sexual acts almost within minutes of logging in.

Anònim ha dit...

The Slow Movements are driving attention to the anomalies of consumer societies and globalization. north face I do not consider these grand initiatives so much as accolades as a brilliant representation of what many of us are capable of when we are encouraged to do what we enjoy. ghd straighteners You can also wear them around your hip or head. ghd australia The ride features Straight-8 Fireball 8 cylinders and a modified rear suspension designed to hold the extra weight of the camera equipment and cameraman, though of course, the seats were originally brown leather and are now a pitiful red. ugg boots outlet The solution is particularly hard hats.

Anònim ha dit...

Клубничка [url=/tags/%F0%FF%E4%EE%EC/]відео порнуха онлайн бесплатно без смс тварини[/url] Здесь [url=http://aftertube.net.ua/tags/%ED%E0%E2%E0%F0%EE%F7%E5%ED%E0%FF/]навароченая[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://isabelmarant1.skynetblogs.be/]isabel marant 茅toile[/url]
[url=http://isabellemarrant.yolasite.com/]veste isabel marant[/url]
[url=http://isabelmarant01.webnode.fr]isabel marant dicker[/url]
http://isabelmarantbasket.skynetblogs.be/archive/2012/04/24/sneakers-isabel-marant-sont-un-accessoire-doit-avoir.html
http://isabellemarrant.blogsky.com/
http://isabellemarrant.webs.com/

Anònim ha dit...

top [url=http://freeonlinecasinogambling.co.uk/]casino games[/url] brake the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]online casinos[/url] autonomous no set aside bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino perk
[/url].

Anònim ha dit...

top [url=http://www.001casino.com/]001casino.com[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino[/url] unshackled no set aside reward at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]www.baywatchcasino.com
[/url].

Anònim ha dit...

xanax online buy upjohn xanax online - xanax 1mg street price

Anònim ha dit...

xanax 0.5mg xanax on drug test time - xanax effects contraceptive pill

Anònim ha dit...

buy tramadol online buy tramadol cod overnight - tramadol addiction nhs

Anònim ha dit...

generic xanax buy xanax with paypal - does take overdose xanax

Anònim ha dit...

buy tramadol online get prescription online tramadol - tramadol 100 mg sandoz

Anònim ha dit...

buy tramadol online where can i buy tramadol online - tramadol hcl 50mg dosage

Anònim ha dit...

xanax no prescription xanax effects newborn - xanax pills prescribed

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol high snort - can you buy tramadol over counter usa

Anònim ha dit...

tramadol online pharmacy tramadol 50mg pill - buy tramadol online forum

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol withdrawal coping - buy tramadol no prescription online

Anònim ha dit...

xanax online xanax dosage colors - xanax xr 1mg half life

Anònim ha dit...

xanax online xanax xr dosage information - generic xanax pills look like

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol for dogs different than for humans - tramadol hcl 50 mg tablets used

Anònim ha dit...

buy tramadol online buy cheap tramadol mastercard - tramadol withdrawal day 3

Anònim ha dit...

buy tramadol online can you buy tramadol online - ultram/tramadol hcl 50mg

Anònim ha dit...

xanax mg taking xanax for flight anxiety - is xanax a schedule 4 drug

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol dea schedule - order tramadol overnight mastercard

Anònim ha dit...

buy tramadol online cod overnight buy from online texas tramadol - klonopin and tramadol high

Anònim ha dit...

tramadol buy tramadol erowid - tramadol to buy online in usa

Anònim ha dit...

tramadol 50mg tramadol zydol 50mg - tramadol for toothache

Anònim ha dit...

tramadol without prescription tramadol abuse - tramadol 50 mg can you get high

Anònim ha dit...

buy xanax online without prescription xanax high altitude - buy xanax online uk

Anònim ha dit...

buy generic xanax online what does generic 2mg xanax look like - order xanax online uk

Anònim ha dit...

generic xanax xanax benadryl drug interactions - xanax bars wiki

Anònim ha dit...

buy carisoprodol soma carisoprodol 250 - buy carisoprodol usa

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol no prescription overnight shipping - tramadol hcl side effects 50mg

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol no prescription cheap - tramadol dosage australia

Anònim ha dit...

buy tramadol online buy tramadol online legit - buy tramadol cod online

Anònim ha dit...

carisoprodol without prescription buy cheap carisoprodol online - carisoprodol 2410 v side effects

Anònim ha dit...

carisoprodol drug effects of carisoprodol 350 mg - carisoprodol 350 mg dose

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol withdrawal in babies - tramadol 50mg hcl tablets

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol ultram seizures - kind pill tramadol hcl

Anònim ha dit...

buy tramadol no prescription tramadol to buy in usa - tramadol 50mg tab

Anònim ha dit...

buy cialis online generic cialis vs cialis - online cialis reviews

Anònim ha dit...

xanax price xanax side effects recreational - xanax dosage 2mg

Anònim ha dit...

cialis online cialis prescription online usa - cialis 20 reviews

Anònim ha dit...

buy cialis prescription online buy cialis online with paypal - cheap cialis generic online

Anònim ha dit...

xanax online how much xanax and alcohol - side effects of xanax pills

Anònim ha dit...

cialis online canada buy cialis online usa no prescription - cheap cialis reviews

Anònim ha dit...

cialis online cialis online overnight shipping - cialis online cheapest

Anònim ha dit...

buy tramadol strong tramadol 50mg tablets - buy discount tramadol

Anònim ha dit...

buy tramadol tramadol 50 mg for back pain - tramadol vs hydrocodone dosage

Anònim ha dit...

learn how to buy tramdadol tramadol withdrawal duration symptoms - tramadol withdrawal emily post

Anònim ha dit...

http://landvoicelearning.com/#63987 ultram better than tramadol - buy tramadol online no prescription

Anònim ha dit...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#56932 tramadol hcl 50 mg tab dosage - tramadol overdose time

Anònim ha dit...

http://landvoicelearning.com/#44827 tramadol 100mg for dogs - where to buy tramadol cheap

Anònim ha dit...

buy tramadol online can you buy tramadol online - legal purchase tramadol online

Anònim ha dit...

http://landvoicelearning.com/#63987 tramadol online order - tramadol zyrtec interaction

Anònim ha dit...

http://buytramadolonlinecool.com/#96430 tramadol ultram for dogs - ultram or tramadol

Anònim ha dit...

buy tramadol ultram side effects itching - buy tramadol online no prescription

Anònim ha dit...

learn how to buy tramdadol buy online texas tramadol - what is tramadol a generic for

Anònim ha dit...

ways to buy ativan online ativan side effects withdrawal - ativan dosage for adults

Anònim ha dit...

buy ativan online negative side effects ativan - ativan mechanism of action

Anònim ha dit...

tramadol without prescription buy tramadol lowest price - buy tramadol 24x7

Anònim ha dit...

buy tramadol online tramadol for dogs humans - buy tramadol online yahoo

Anònim ha dit...

http://ranchodelastortugas.com/#93851 xanax drug test detection time - xanax picture of pill generic

Anònim ha dit...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 do generic xanax look like - many mg xanax pills

Anònim ha dit...

tramadol online pharmacy buy tramadol online mastercard - tramadol 0 1g

Anònim ha dit...

xanax no rx xanax xr 1mg tablets - xanax withdrawal librium

Anònim ha dit...

alprazolam medication how to pass a drug test with xanax - order xanax online free consultation

Anònim ha dit...

http://bayshorechryslerjeep.com/#2902 generic pill for xanax - mixing vicodin xanax and alcohol

Anònim ha dit...

http://bayshorechryslerjeep.com/#6828 some generic names xanax - xanax 0.25 effects

Anònim ha dit...

Υour own aгtіcle offerѕ proven necessаrу to me.
It’s quite hеlpful and уou're simply clearly quite educated in this field. You get popped my personal eye to be able to different views on this particular matter using intriguing and reliable written content.

Also visit my blog viagra