dimarts, 22 de desembre del 2009

L'AUTOEROTISME FEMENÍ, UN TABÚ QUE ENCARA PERDURA?


Recordo que a l’adolescència els nois no tenien masses problemes d’índole moral a l’hora de comentar les “seves proeses manuals” davant d’un grup d’amics. Les noies ho tenien més difícil (i encara ara) doncs la sexualitat femenina casi mai ha estat ben acceptada. A Espanya, desprès de 40 anys de franquisme on  l’església dirigia la moral dels ciutadans, les dones foren éssers “asexuats”.
Els nois no se sentien pecadors  d’aquestes freqüents impulsos sexuals i, com veien que el qui més i el qui menys s’alleugerava i era una falta voluntària  compartida, causava menys culpabilitat.
Parlar de “masturbació” encara ara és un repta per elles doncs, en alguns àmbits, segueix sent una paraula tabú. Durant segles, els impulsos sexuals de les dones han estat renegats al silenci i a la soledat. No en parlaven amb cap dels dos gèneres perquè la censura de la “masturbació” no només ha estat part dels sectors de la salut, si no també de la religió. L’any 1976 el Vaticà, va declarar la masturbació com un acte greument desordenat i antinatural i és per això que moltes persones (la majoria dones) la practicaven sota sentiments d’ansietat i culpa.

Les adolescents d’avui en dia, encara segueixen sense haver-se lliurat per complet de la moral restrictiva que van viure les seves mares (i no parlem de les àvies), al menys en el referent a la “masturbació”. Mentre ells viuen l’autoerotisme amb total naturalitat per elles la “masturbació” segueix sent una pràctica clandestina que freqüentment sol generar sentiments de vergonya o culpa.

La millor fórmula perquè les adolescents visquin una sexualitat satisfactòria és generar entre les noies una actitud d’acceptació davant la masturbació perquè puguin viure-la sense complexes, al igual que els nois.

Els tallers de sexualitat, xerrades, campanyes... intenten que es porti a terme aquests objectius. Així doncs, perquè el passat mes de novembre,  els mitjans de comunicació van  muntar una revolta davant la Campanya  “el placer está en tus manos”  posada en marxa pel Consell de la Joventut i el Institut de la Dona de la Junta d’Extremadura el mes d’octubre? 
La iniciativa, dirigida a adolescents d’entre 14 i 17 anys, inclou entre els seus continguts l’autoexploració sexual, el descobriment del plaer, els falses mites  i falsedats que circulen en les colles de nois i noies joves, etc.,  quelcom necessari per portar una vida sexual sana.
Els atacs que ha rebut aquesta campanya per part  de la premsa, ràdio, periodistes i gent vària (de la societat conservadora, la majoria de sexe masculí i dones reprimides ) han estat (al meu parer) desproporcionats . Han ridiculitzat la campanya dient que ells van aprendre sols i que estan malgastant els diners. Però, que passa? Potser és que aquesta gent se sent incomoda i té por davant la sexualitat femenina?

Finalment, m’agradaria dir que totes les dones som diferents unes de les altres, en el que respecta a les apetències sexuals; per tant, practicar el “autoerotisme” responent a dites necessitats, és considerat tan correcte com també no fer-ho i és que en el sexe com en altres aspectes de la vida, les persones no deuen de fer res que en realitat no desitgin.
 Per un altre banda, conèixer el mateix cos d’un, com són les seves reaccions i la classe de vivències eròtiques que necessita per estimular-se és una de les grans avantatges per una trobada sexual amb la parella.

Creus que són necessàries iniciatives com aquesta?
Penseu que encara existeix un tabú entre les dones a l’hora de parlar de la masturbació?
Creus que les dones realitzen menys la masturbació que els homes o pel contrari la practiquen per igual, però els hi costa més verbalitzar que gaudeixen de tal opció sexual?

53 comentaris:

Thera ha dit...

De la mateixa manera que penso que la sexualitat masculina i la femenina no tenen res a veure, penso que la masturbació és també diferent en els dos sexes. La sexualitat de l'home és genitalitzada, la de la dona sovint és més complexa, integra components físics, corporals, emocionals i afectius. Crec que la dona és altament dependent del seu cicle hormonal y al llarg de la vida la dona passa per etapes sexualment més actives o menys en funció del seu cicle menstrual, de si està embarassada, de si està alletant, o bé en la menopausia,...
La masturbació en l'home té unes connotacions diferents que en la dona, no és tant depenent d'una situació corporal i física concreta i, a més, socialment ha estat més tolerada. En l'home el penis i la seva potència sexual ha estat sempre el centre dels seus mites otorgant un reconeixement i un estatus a qui posseeix aquestes característiques, la por al fracàs sexual i és i cal rebaixar-la. En la dona, evidentment que existeixen zones erògenes l'estimulació de les quals pot provocar grans dosis de plaer, però sovint hi ha tabú, tot plegat rodejat d'insatisfacció i desconeixement.
Segurament, el que cal és un coneixement del propi cos sense pors ni tabús. Acceptació d'un@ mateix@".

Anònim ha dit...

Caram, no puc estar mes d'acord amb el que dieu les dues.
No tinc ni idea de si les dones realitzem menys o mes la masturbació que els homes, senzillament perquè poques ens decidim a parlar-ne amb els/les altres i per tant és difícilment valorable.
El que si he notat és que amb la edat cada cop costa menys parlar de les coses i t'endus moltes sorpreses de com els anys ens desinhibeixen.
Bon Nadal a tothom!

Anònim ha dit...

Digueu que sí, poques vegades (i amb poques persones) parlem d'autoestimulació sexual.
Ens va fer molt de mal l'Esglèsia a les dones de la meva època. Potser, encara s'arrossega.
Bon Nadal i bona entrada d'Any!

Garbí24 ha dit...

Tothom ha de poder fer el que li vingui de gust, i si fan falta cursos, tallers o el que sigui es fa, la questio es viure la sexualitat al natural.

Clidice ha dit...

A mi el que més em flipa és sentir una dona dient: "ui, no, jo no em masturbo, que tinc parella". Doncs penso que la masturbació és una molt bona fórmula de rebaixar els nivells d'ansietat i estrés (en algunes tribus fins i tot es practicava als infants perquè s'adormissin) i a nosaltres ens queden mil·lennis per recuperar tot allò que ens ha arrabassat el cristianisme. Homes i dones. Bones Festes :)

Unknown ha dit...

Jo, escoltant què diuen moltes (la majoria?) de les adolescents de 14 a 17 anys que dieu, gosaria dir que no els fa falta cap taller.

Més aviat em faria falta a mi si alguna d'elles vingués a «caçar-me», per poder estar a la seva alçada.

gerardeli ha dit...

Qualsevol iniciativa amb el sà propòsit d'informar, educar i orientar sigui benvinguda. Crec que els diners invertits seran molt ben invertits.
En un país on s'arrossega tanta repressió i tanta desinformació es fan necessàries iniciatives d'aquest tipus.
En un país on els valors del mascle s'han fomentat i enaltit, i els de la la feminitat s'han reprimit i amagat, cal anar posant les coses al seu lloc: desmitificant uns i valorant els altres.
Crec que hi ha molt de tabú, en general, en tot el relacionat amb el sexe i la intimitat; que hi ha moltes falses creences i molts prejudicis. No tinc dades per saber si les dones es masturben més o menys que els homes, però jo diria que ho fan per igual.
Jo convido tothom a masturbar-se -sol o en parella- que encara és de les poques coses que és gratis, es pot repetir sempre que vulguis, no fa mal, produeix un gran plaer al que ho practica i s'escapa del control fiscal de l'estat (per ara).
Molt bon post!!!

GAIA ha dit...

Thera: Estic totalment d'acord amb tu!
L'experiència de la masturbació en les dones és sensiblement diferent a la dels homes. També hi ha diferències entre dones, i en una mateixa dona al llarg de la seva vida.
També penso que no existeix cap obligació de practicar-la, ni tampoc una freqüència ideal. Les persones que no ho fan, no necessàriament tenen cap problema, però si senten que existeix pot ser degut a condicionaments culturals o educatius insans, falta de desig, sentiment de culpa o timidesa.

GAIA ha dit...

Anna: Hi ha quelcom que és sorprenent: Les adolescents no els hi costa parlar de les seves relacions sexuals. Amb qui, com, quantes vegades.... En canvi, parlar de masturbació no és corrent (em consta).
Tots dos actes pertanyen a la intimitat d'una persona, així doncs perquè les dones (en aquest cas) ens vanagloriem de les nostres relacions sexuals i en canvi ens angoixa parlar de masturbació?

Glòria: L'església insisteix, actualment, que la masturbació és pecat quan es fa pensant en un/a home/dona que no sigui el cònjuge, si s'utilitza pornografia d'algun tipus i si es converteix en una pràctica que controla a la persona.

Garbi24: És una conducta inherent del ser humà. A part de tallers, xerrades, etc... els pares haurien de fer veure als seus fills que la masturbació és natural i forma part de la seva més profunda intimitat.

Clidice: Desconeixia que en algunes tribus es practicava als infants per fer-los adormir.
Per que veiem ho bo que és!

Pere Llufa: Hi ha excepcions però afirmaria (i em consta) de que les adolescents (i no tant) no acostumen a parlar de la masturbació, tot i que solen parlar de les seves relacions sexuals. Personalment, estic d'acord en aquests tallers per adolescents, encara que a molts "madurets" també els hi aniria bé.

Gerardeli: Estic d'acord en varies coses que exposes menys en que ho fem per igual. Thera ho ha exposat molt bé en el seu comentari.
Una de les pocs plaers gratuïts que ens queda i l'hauríem de practicar més!
Gràcies

gerardeli ha dit...

De tota manera fixeu-vos que tot i que diem que se'n parla poc, que és un tabú, que se n'hauria de parlar més i tot això, aquí ningú es pronuncia personalment al respecte del tema. I és que masturbar-se, com altres actes, forma part de la més profunda intimitat de cadascú; i, per tant, segueix sent un tema que no cal anar-lo esbombant a l'autobús o pel carrer o dins d'una botiga com qui parla del temps, no creieu?
Una cosa és que es practiqui d'una manera sana i lliure i l'altra és que se n'hagi de parlar com si res.
Trobo que són coses diferents.

Clidice ha dit...

GAIA, quan dius "així doncs perquè les dones (en aquest cas) ens vanagloriem de les nostres relacions sexuals i en canvi ens angoixa parlar de masturbació?", dius una cosa molt important: en aquell moment una dona s'està "equiparant" a un home, o sigui que està seguin patrons masclistes sense cap mena de dubte, que és el que passa últimament en aquest parany de suposada igualtat. D'una banda està actuant com un teòric home (que no tots són iguals, però sempre es noten els més fatxendes), i de l'altra està reforçant l'acte sexual home-dona (o posa-li variants) com a l'acte "important" de la relació. Penso que l'imaginari de la penetració, com a símbol de possessió i poder s'està traslladant. Quan sento una dona, perquè a la meva generació ja es va començar a parlar així, que diu: "m'he follat a ...", tinc la sensació de què està dient: "he penetrat a ..., he posseït a ..., he violat a ...". El llenguatge és molt important. En canvi "l'autoestima" es té com una cosa secundària, per a desesperats. Quan és la millor forma de conèixer el teu cos i els teus apetits. I, insisteixo, hauria de ser obligatòria en certs àmbits de treball, alguns/es anirien més relaxats/des i putejarien menys al personal ;)

Unknown ha dit...

@ gerardeli: per què posar límits a quan, com, amb qui, quant i de què parlar? autocensurar-nos és el pitjor que podem fer per vèncer aquests tabús de què parleu.

Jo no tinc cap problema en reconèixer que me la pelo com un mono, que m'agrada menjar figues i que m'excito quan una dona em diu "folla’m" o "llepa’m" i, a més, m’explica com vol que li ho faci.

No entenc per què podem parlar en públic de temes absolutament més pornogràfics (com d'en Millet, d'en Bartu, dels toros, de l'assassinat d'algú...) i en canvi hem de ser cautelosos quan parlem de sexe.

A mi m'agrada parlar-ne. M'agrada conèixer com gaudeix una dona, saber com un home masturba la seva dona, com una dona li xupa a un home... D'això se'n diu compartir coneixements. I és la millor recepta per millorar les relacions sexuals.

M'agradaria que quan algú em preguntés "trobo que fas bona cara" jo pugués respondre-li amb tota normalitat "sí, és que acabo de fer-me una palla".

Ara bé, si hi ha alguna cosa que m'exaspera no és el silenci sobre aquest tema, és parlar-ne entre els rialles idiotes que, sobretot, fan les dones quan el sexe surt a la palestra.

En el fons són els mateixos tabús que fan que molts pares es tapin el cos amb la tovallola quan surten de la dutxa perquè els seus fills no els vegin en pilotes o que permet veure a la televisió cadàver mutilats i calcinats a les 3 de la tarda però ens fa esperar a les 11 de la nit per veure un mugró.

Puta hipocresia i moral cristiana.

gerardeli ha dit...

Sr Pere Llufa, segurament no m'ha entès del tot el que volia dir.
Jo en cap moment m'autocensuro, simplement perquè no em surt parlar de les meves intimitats amb la gent que no conec. Seria autocensura si volgués parlar-ne però la meva moral m'ho impedís, no?
No tinc cap problema de parlar de la masturbació, de política, de terrorisme, de violència i del que sigui amb la gent que jo trio. I és una elecció lliure i personal.
Per tant, des del moment que se'n parla, ja deixa de ser tabú. No veig on està la hipocresia...
Tota la vida vaig anar a un puto col·legi de capellans i si una cosa vaig aprendre és a rebutjar la moral cristiana.
Salut!!!

Senyor Merdevalista ha dit...

Per les converses amb les amigues que tinc, que són majoria en el meu entorn, excepte entre les introvertides no hi ha problema a parlar obertament de quan es folla. La masturbació ja és una altra cosa i quan he intentat treure el tema, les cares i les expressions eren de fàstic i reprobació. No puc constatar que entre elles no ho parlin, però.
Sospito que sí, com ha dit la senyoreta Thera, potser tot tingui a veure amb maneres diferents d'experimentar la masturbació, com de fet dona i home solen sentir (no m'agrada la paraula, però no trobo una millor) el coit de manera ben diferent.

Si aquests tallers em semblen bons... doncs diria que sí. A molta gent els manca una bona educació sexual i una mica d'informació extra no va malament.

Només un apunt punyetero de merdevalista per a qui hi estigui interessat: és l'Església catòlica, i no el "cristianisme" com a tal, la que des que va néixer ha intentat intervenir en la moral sexual, com en moltres altres aspectes de la vida de la gent. Tot això és molt més antic que la declaració vaticana de 1976. Es remunta a molts segles enrera. La masturbació aleshores es ficà en el sac de tot pecat carnal considerat contra natura, és a dir, el sexe sense finalitats reproductives i tingut fora del matrimoni. Com sempre, la doctrina aquí és més severa amb la dona que amb l'home.
El que és indiscutible és que aquest esforç per reprimir la sexualitat ha fet molt mal durant generacions.

Una cosa més: per què quan parlem de mitologia fàl·lica ens oblidem de les Venus prehistòriques i les figures celtes de dones que somriuen mentre s'obren la vagina amb les mans? No les silenciem!

Cony, quin comentari més avorrit. Perdonin. :/

MARTELL DE REUS ha dit...

Jo crec que, sortosament, aquest tabú va ràpidament de baixa (dubto que sigui un tabú generalitzat a hores d'ara) Segur que ben aviat serà una anècdota del passat i que la masturbació, com moltes altres vivències al voltant del sexe, es viurà amb normalitat.

Bon Nadal

MARTELL DE REUS ha dit...

Jo crec que, sortosament, aquest tabú va ràpidament de baixa (dubto que sigui un tabú generalitzat a hores d'ara) Segur que ben aviat serà una anècdota del passat i que la masturbació, com moltes altres vivències al voltant del sexe, es viurà amb normalitat.

Bon Nadal

MARTELL DE REUS ha dit...

Jo crec que, sortosament, aquest tabú va ràpidament de baixa (dubto que sigui un tabú generalitzat a hores d'ara) Segur que ben aviat serà una anècdota del passat i que la masturbació, com moltes altres vivències al voltant del sexe, es viurà amb normalitat.

Bon Nadal

Agnès Setrill. ha dit...

Una trava a parlar-ne és que les dones totes som diferents, unes comencen ben jovenetes, d'altres molt més tard, unes així i unes aixà, hehe!
El cas és que els homes com que son més "mecànics" i previsibles,sempre ha estat més fàcil parlar-ne.

Bones vacances maca!

yraya ha dit...

No creo que hagan falta campañas como esta, yo creo que hoy en día ya estamos bastantes liberados con este tema; (en lo que se refiere a la práctica).

Eso si a la hora de pronunciarse sobre ella sigue siendo tabú.

No creo que la práctiquen menos, lo que pasa que se arrastra la cultura de nuestras madres y abuelas, además la mayoria de los hombres es más de "cacarear" sobre
estos temas.

Gaia, últimamente estás haciendo unos estudios al personal...me gusta.

Un petó

x ha dit...

els adolescents pero si nomes fan que follar a cap edat , no tenen cap mena d ideologia ni creuen en cap utopia

depilarse , gimnas , culte al cos , les nenes vesteixen a cap edat com pornstars i interrelacionarse entre ells ...wueno ...menys reprimits que jo estaran

com per parlar l s hi de l alliberament de la dona i mandangues similars...

s han de guardar les formes o acabarem sent uns equatorians salvatges que nomes pensen en sexe i beure

x ha dit...

caram, rellegint el meu comentari me n adono que ha quedat lleugerament encés...haha

GAIA ha dit...

Gerardeli: Estic d'acord amb tu. Tampoc es tracta de parlar de depèn de quins temes personals, com ara el que exposo, relacions sexuals o simplement el que tens a la c/c del Banc amb el primer que passa.

Sr. Llufa: És molt fàcil de dir que se la pela, que li agraden les figues, etc., etc.... darrera d'un perfil com el que mostra. D'aquesta manera, ens atrevim tots, homes i dones.

A mi també m'exaspera les bromes i acudits que sempre es solen fer quan es parla d'aquest tema i no només de dones si no també d'homes.

Josep ha dit...

Les desesperades també teniu dret a gaudir del sexe, encara que no trobeu voluntaris.

Com era el refrany? "Si vols anar ben servit, fes-t'ho amb el dit?".

GAIA ha dit...

Clidice: Bona idea de que fos obligada la masturbació, je je. Potser si aniríem més relaxats a la feina!

Senyor Merdevalista: Ni molt menys és avorrit el seu comentari.

En l'antic Egipte es practicaven rituals orgiàstics femenins. El fonament d'aquests rituals era de que es vinculava l'autoestimulació femenina amb la funció autofecundatoria. Les dones amb l'autoestimulació pretenien màgicament augmentar la fertilitat de la natura perquè la llavor geminés, els morts ressuscitessin, els animals es reproduïssin sexualment o es quedessin embarassades.

Anònim ha dit...

No entenc aquests tallers sobre la masturbació. Crec que ens estem passant tots plegats. Deixem que cadascú explori la seva sexualitat de forma espontània...tanta informació fa perdre l'atractiu misteri de la descoberta individual.

GAIA ha dit...

Martell de Reus: Degut a que molts anys he estat treballant i en altres aspectes estic vinculada amb adolescents, si que et puc dir que avui en dia encara existeix tabú al parlar de masturbació. No obstant, parlar de relacions sexuals ja no es una trava.

Agnès: Hi ha estudis que demostren, que les dones comencen més tard que els homes tot i que no són fiables pel tabú que hi ha per elles.

Yraya: Yo creo que si son útiles. No obstante, en estos talleres no se habla solo de masturbación si no de otros temas que hacen referencia a la sexualidad.

Gat.telepata: Doncs precisament per això està bé que es facin aquests tallers.

Josep: Desesperades? Per què?
I als homes com els anomenaries?

Mirall ha dit...

sense ser una persona amb tabus, el primer cop que vaig sentir plaer masturbant-me va ser als trenta anys ! i suposo que això passa a moltes dones, no pas perque siguin reprimides, deu formar part de la sexualitat de la dona (a vanda, del tema tabú i demes ) i a la vegada crec que ens costa molt mès trovar el moment edient per poder-ne gaudir tranquil-lament. penso que molt be que professionals del tema donin a coneixer obertamant( a qui vulgui) els seus coneixements. que fort que sigui "pecat" masturbar-se si no penses en la teva parella!!!

Unknown ha dit...

Sra. Gaia: Quan deia que m'agrada parlar obertament de sexe, em referia a fer-ho en el món real, amb els amics, al voltant d'una taula, prenent una copa...

És evident que a internet i des de l'anonimat puc dir fins i tot que m'agrada la necrofília i buscar el plaer posant-me hàmsters a la punta de la fava.

mossèn ha dit...

vaja, ja han tancat la matrícula ??? ... un que sempre arriba tard !!! ... salut

Alexandre Moreno ha dit...

Bon dia amiga Gaia!

Bones festes per tu també! I gràcies per comentar el poema... De moment si, "així de lluny estic jo aquí", tot i que aprop... (és el meu error/virtut de sempre, no sé que és...)

El tema de la sexualitat és un tema cabdal en el ser humà, i per mi, està mal tractat per tot arreu. Tant pels que el volen reprimir com pels que el volen liberalitzar.

Per un cantó, recordo un dia una conversa d'una psicòloga experta en crisis d'adolescència, que parlava del mal que havia fet el mercantalitzar el sexe, asociar el sexe a la pornografia, al que es veu a la tv i al fet de que bé, ser simplement un cos, no és cap mal (que per mi, i ella ho és).

No dic que el sexe tingui que estar sempre associat al amor extrem, però si almenys a una mica d'estima, o atracció, al cap i a la fi és una forma de comunicació, i bé, jo no faig poemes per exemple a tota noia que em passa per davant...

Per tant no és bona, ni la represió, ni la liberalització; he parlat amb gent, que té problemes en ambdós cantons.

Sobre la sexualitat femenina, jo crec que ha canviat un xic. Jo que sóc home de fer amistat amb dones, parlo més obertament de sexualitat amb les meves millors amigues, que amb amics mateixos. Tot i que si, el tema masturbació encara costa una mica... Però bé, també en parlem, i en confiança no els dóna vergonya ni pudor.

Cada persona és un món, dius cada dona és un món, però no és pot oblidar que cada home també ho és; i a vegades l'home (el sexe masculí) viu amb la pressió de tenir que ser com l'home de la tv., com els amics, com els que diuen ser de certa manera, i bé, no sempre és així.

És un acte íntim, que sorgeix de dins, i tant la masturbació, com qualsevol forma de sexe compartit, cadascú l'ha de viure com senti que l'ha de viure. Aixó si, sense represió, perquè les represions a la llarga fan mal.

Una abraçada molt gran!

Àlex

Josep ha dit...

Hi ha diferències entre la sexualitat masculina i la femenina.
I també entre heterosexuals, homosexuals i bisexuals.
I també entre adolescents, joves, adults, madurs i vells.
I també entre persones sanes i persones que pateixen malalties.

I també, entre els que anem ben servits i ben sobrats, i els que passeu fam.

Però no patiu, que jo sóc solidari de mena.

GAIA ha dit...

Mirall: Benvinguda i gràcies per la teva aportació

Pere Llufa: No he dicho nada!
Que seria de la blogosfera sense el punt d'humor que li posa vostè!

Mossèn: Doncs pregunti perquè, encara, potser que estigui a temps d'apuntar-s'hi!

Àlex: Estic d'acord amb tu. Els extrems no són bons.

Josep: Bueno, bueno! No cal fer ostentació de si s'està ben servit. I perquè no tens "abuela"!
Aquí es pot dir missa i ens quedem tan amples.
Ah, ho tindré en compte!

Josep ha dit...

No m'agrada presumir...

GAIA ha dit...

Josep: Aquest "contra ataca" em recorda a algú... No serà pas cosí o germà del Dr. Muerte?

Josep ha dit...

És el meu cosí californià. Com ho has sabut?
http://www.goear.com/listen/cd60b28/Baby-I-love-you-ramones

GAIA ha dit...

Gaia: Tinc un sisè sentit.
Gràcies per la "musiqueta"

Anònim ha dit...

Penso que tens raó en que les coses han anat així durant massa temps. Ara, tot està canviant i les dones ja no tenen por de les etiquetes que molts homes encara posen a una dona que gaudeix amb escreix de la sexualitat. Penso que el sal endavant l'ha fet la dona, i falta que ens feia.

Molt bon 2010!!!

Abraçada!

Dr. Muerte ha dit...

Joder quin puto post més llarg (evidentment a la tercera línea he parat). Esperava que els comentaris m'estalviessin el conyazo però resulta que això és el consultori de la senyoreta Pepis i tot cristu escriu més que un puto escriptor frustrat.
El meu gra de sapiència infinita sobre el tema, pilar de la filosofia odisfèrica és el següent: totes putes, així que menys masturbar i més follar.
Poden seure (novament).
Començo el 2010 amb forces renovades!

GAIA ha dit...

Helena Arumi: Hi ha un gran salt però encara ens queda bastant

Dr. Muerte: Per fi ha aparegut! L'estàvem esperant.
Per cert, vostè tampoc s'ha quedat curt...

MIA ha dit...

Bon Any a tots!!
aquets teus pots porten cua, ja ho veus.

Encara que crec que el tema està prou interesant i la informació fa falta.

GAIA ha dit...

Mia: Bon any guapa!
Gràcies per dir la teva!

Jordi Tudó ha dit...

Tens tota la raó del món, però deixa'm dir de que la repressió de la fa cada persona mateixa. N'hi ha que hem estat educats sota el franquisme i intentem dia rere dia ser oberts amb el tema de la sexualitat. D'altres després del franquisme sembla com si els convents de monges de clausura estessin en cada cantonada...em sembla que no es pot geralitzar.
Ah! bon any nou.

Salut i sexe sa
www.miradesalvent.blogspot.com

GAIA ha dit...

Jordi: Benvingut
Estic d'acord de que la repressió la fa cada persona.
Bon any!

NoName ha dit...

Fa no sé quants anys havia vist un documental sobre un club de masturbació a Alemanya. Entre altres coses, mostraven a una dona passada dels 40, a la qual li ensenyaven com utilitzar els vibradors. Tot semblava normal i ningú no estava somrient com un idiota. La dona parlava de la seva situació, el paio de les necessitats de la gent i de les joguines disponibles, etc. Suposo que més que res, és una qüestió cultural.

GAIA ha dit...

NoName: També és veritat que a Alemanya estan més avançats que nosaltres. Per exemple (per motius que no venen al cas) se que a Suïssa es fan bastants tallers i xerrades sobre el tema.
Benvinguda!

esmegmatitzat ha dit...

com diria torrente:
puta, puta i reputa! y no veas como la chupa!

Mar-Giverny ha dit...

Crec que qualsevol iniciativa que serveixi per educar, per informar está molt bé. Se que se ha criticat molt la iniciativa de la Junta d´Extremadura, per`no hi estic d´acord. Fa encara falta molta informació, mes de las que pensem.
Petons!

GAIA ha dit...

Temps fugit: Sempre són els mateixos, gent conservadora i masclistes.
Gràcies per dir la teva.
Salut

Anònim ha dit...

Thank you, that was extremely valuable and interesting...I will be back again to read more on this topic.

Anònim ha dit...

[b][url=http://www.uggsclearanceonline.co.uk/]www.uggsclearanceonline.co.uk[/url][/b] When building the guideline you may be able to tell they really held new people as the primary objective. Now not most valuable does the catering organization even so nonetheless generate great journey luggage, they might have multiplied their established lv outlet on the internet cheap louis vuitton to include necklaces, watches, footwear and numerous extras. here chances are you'll legitimate louis vuitton come about by way of terrific employs coming from all line.

[b][url=http://www.toplouisvuittonhandbags.co.uk/]louis vuitton handbags[/url][/b] Real estate property in Ponte Vedra Beachfront, Jacksonville, South Ponte Vedra, Atlantic Seaside, Neptune Beach front, and St. Johns County. Locate new construction, luxurious houses, oceanfront houses and condos, and gated golf communities. In reality, the real problem is just not regardless of whether price levels, but the too much speculation in housing. In case you see the open up, China's property matters as well as the present-day international economic opportunism is imbued together with the speculative market. Right after the tip on the cold war, the global financial system is in reality a speculative financial system, the two from a theoretical or from market replicate this attribute.

[b][url=http://www.louisvuittonbagssalenow.co.uk/]louis vuitton bags[/url][/b] Fendi is without a doubt a leader during the marketplace. Every time they release a fresh line the discharge signifies pure course. Usually do not hesitate to purchase an authentic Fendi purse, tote or wallet. Big details come in modest offers, to be the declaring goes. The renowned cigar guy Nestor Plasencia need to have experienced this in mind when crafting the Plasencia TKO, somewhat, four.0 x 42 cigar from Esteli, Nicaragua that packs pretty a punch. Modest but potent -- much fuller-bodied as opposed to rest of Nestor's line -- the TKO ought to not be judged by its diminuitive appears to be like, nor by its exceptionally sensible cost.
Feinberg's group has tracked how ads advertising and marketing knockoff sports gear this sort of as Peyton Manning jerseys and faux handbags have popped up on members' Facebook pages within just minutes of applicable posts. The firm's targeted software package enables purchasers to set-up adverts for a hyperfocused viewers by sifting by user's passions and perhaps responses posted on the timeline. She detected knockoff Louis Vuitton purse advertisements on her newsfeed web site daily just after altering her timeline deal with to an image of a retail location with the designer manufacturer.

[b][url=http://www.uggsclearanceonline.co.uk/]uggs[/url][/b] Patrick's Working day. Nicely, at the least they carry something which passes for shamrocks. A more in-depth have a look at the shamrock and also the legends encompassing it reveals that obtaining the "true shamrock" requires over just the luck introduced by a four-leaf clover.. Detrimental blue mild rays are referred to as Significant Power Obvious (HEV) wavelengths. HEV mild is related to various forms of eye problems. That is why our Plutonite® lens product is manufactured to dam 100% of all unsafe blue gentle around four hundred nanometers.

[b][url=http://www.louisvuittonwebsite.co.uk/]louis vuitton outlet[/url][/b] Post marketing and advertising Distributing your articles to on-line publications is a fantastic solution to improve targeted visitors as well. That is a little bit more challenging than the other methods, because the publication must settle for within your write-up very first. Even so, a person permitted, not only does one get to publish your function, you happen to be also supplied a backlink back to your website.

Anònim ha dit...

top [url=http://www.001casino.com/]casino games[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino[/url] free no store bonus at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino compensation
[/url].

Anònim ha dit...

Managing your Font size[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
The First obvious thing you can Fo [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
Fit your content For menu printing is [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
manage your Font size[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
One with the things you shoulF know about this is that you are actually not limiteF along with the set sizes that you see in your Fesktop publishing soFtware..
All business proprietors want [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
see returns on their investment[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
They really shoulF simply because their companies will close Fown iF very little happen[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
BeFore worlF-wiFe-web, it may take months or maybe ages [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
see any major breakthrough FepenFing on what they aFvertise.
Once you connect with your reaFers in a way that resonates with who they are anF their neeFs, perhaps the only thing stanFing between you anF the new business enterprise is actually a natural apprehension [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet/[/url]
taking the risk. However, iF your brochure copywriting incluFes a call-to-action (or asks For the buy) in a way that you oFFer [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
share the risk, you've a very very gooF chance at getting over this hurFle. Just remember, try [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
make the oFFer as relevant [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
the neeFs oF your customer as is possible. IF the value oF your companys oFFerings arent price-relateF, Font make a price-relateF oFFer.

Anònim ha dit...

I congratulate, your opinion is useful
You could not be mistaken?
Excuse, topic has mixed. It is removed
In my opinion you are not right. Let's discuss it.
Very useful message

[url=http://yaba.com/michaelkorsoutl/blog/45097/][b]michael kors outlet online[/b][/url]
[url=http://cheapmkbag2.wordpress.com/2013/01/21/golf-bags-protect-your-back/][b]michael kors outlet online[/b][/url]
[url=http://michaelkorscheap2.weebly.com/][b]michael kors outlet online[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyitt.bravesites.com/][b]michael kors outlet online[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyif.esporteblog.com.br/][b]michael kors outlet online[/b][/url]