dissabte, 14 de febrer del 2009

SANT VALENTÍ O ST. JORDI? / EXPERIMENT D'ELECCIÓ DE PARELLA

Sóc catalana i estimo i defenso la nostre cultura i el nostre idioma, però no per això deixo d’apreciar i admirar la resta de les cultures i llengües.
Si, les admiro però el que no puc concebre és que se’ns imposi la celebració del dia de Sant Valentí com a patró dels enamorats sense respectar al poble ni a les seves tradicions.
Per els catalans, el 23 d’abril, diada de St. Jordi és el nostre “Dia dels enamorats” com per els valencians és el 9 d’octubre dia de St. Dionís, molt més autèntics perquè provenen de les nostres arrels i costums, i tenen molt menys muntatge comercial que Sant Valentí.
Sant Valentí, és molt popular en els països de parla anglesa i una bona part del continent europeu, i evidentment qualsevol excusa és bona per manipular els sentiments més purs i obtenir uns grans beneficis.
De totes maneres, tot el meu respecte per qui vulgui celebrar aquesta diada doncs l’ocasió sempre és bona per demostrar l’afecte a la persona estimada, tot i que l’important és poder-ho demostrar un xic cada dia.
Aprofitant el post, he volgut inserir un vídeo del zoòleg Claus Wedekind d’un experiment psicològic que va fer, relacionat amb l’enamorament. Aquest experiment ens demostra com l’olor corporal influeix en l’elecció de la parella i com aquesta atracció pot ser deguda a una molècula heretada.La relació que existeix entre el sentit de l’olfacte i les emocions explica la importància de les olors en les nostres vides.

10 comentaris:

Thera ha dit...

St. Jordi és la meva resposta a la teva pregunta inicial. De tota manera, estic d'acord que qualsevol ocasió és bona per a cel.lebrar. I Sant Valentí és imposat, però jo no el sento tant diferent a altres 'festes' si penso amb Halloween o Santa Claus. De fet tot això ha format part també de la globalització i el consum, consumir, consumir,...

Anònim ha dit...

Tens tota la raó, St. Valentí no és tan diferent a Halloween i Sta. Claus però no se perquè el personatge de Pare Noel sempre m’ha caigut amb gràcia ja que te més relació amb una festa tradicional com és el Nadal.

zel ha dit...

Jo, Sant Jordiana, què vols, el Valentí no em diu res, però cadascú que faci el que li plagui, com bé dius!^Petonets!

gerardeli ha dit...

Jo soc admirador de Sant Jordi: per la rosa, el llibre, la festa en sí i la caloreta que ja comença.
Procuro celebrar el dia dels enamorats els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia.

gerardeli ha dit...

He vist el vídeo i, la veritat, fa mitja por pensar que escollim la nostra parella per l'olor, tot i que té la seva lògica. Ens fa més animals, que és el que som en definitiva.
El que no entenc del vídeo és que diu que l'olor més atractiva coincidia amb la de la persona que menys problemes genètics podia causar-li. Què vol dir amb això dels problemes genètics?

Anònim ha dit...

Perquè si elegim persones amb un sistema immunológic diferent a nosaltres, ens assegura que els nostres fills és beneficien de ambdós sistemes i això els fa tenir major resistència a les infeccions i malalties.

MIA ha dit...

hola guapa, sant jordi és el patro de catalunya i aquesta es la terra on visc , tinc clar que sant Jordi es la meva diada.mia

gerardeli ha dit...

Aclarit.

sinnombre ha dit...

Hola, pasando a saludar y tambien para invitarte a que pases y veas mi blog a ver si encuentras algo de tu agrado y si te gusta intercambiemos enlaces, una suerte de fucionar dendritas o algo asi diria yo,je.
Saludos y hasta la proxima.

Quique ha dit...

Yo es que soy muy poco patriota. Me gusta una fiesta o no me gusta, independientemente de donde se celebre.
Hombre, como día de los enamorados, pues Sant Jordi o San Valentín, tanto monta, monta tanto.Hay que reconocer, sin embargo, que un Sant Jordi lleno de libros y rosas gana por goleada a cualquier valentín que se le ponga por delante.
Un saludo